
ΡΑΒΑΝΙ
Πολύ γευστική συνταγή
Υλικά
(Η κούπα είναι 250 γραμ.)
- 8 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες γιαούρτι
- 2 κούπες σπορέλαιο ή βούτυρο ή μισό μισό
- 2 κούπες φαρίνα
- ️2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
- 1,5 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- σουρωμένο
- ️2 φακελάκια μπέικιν
- 1 βανιλέτα
- ξύσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- Μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο (εγώ έριξα και μια κουταλιά βούτυρο γάλακτος) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 - 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη βανίλια, το ξύσμα και ανακατεύουμε με μαρίζ για να μη χάσει τον όγκο του.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί Νο36 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35-40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.
- Όταν το βγάλουμε από το φούρνο και αφού περάσουν 5 λεπτά ρίχνουμε πάνω στο γλυκό το χυμό πορτοκαλιού αφήνουμε να το απορροφήσει και μετά σιροπιάζουμε με το σιρόπι να είναι χλιαρό.
- Γαρνίρουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο φιλέ αν θέλουμε.
