ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
Το αγαπημένο όλων, το παστίτσιο, γίνεται ακόμα πιο ελαφρύ και κρεμώδες με αυτήν τη μπεσαμέλ με κορν φλάουρ.
Υλικά:
Για τον κιμά:
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
- 2 ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- λίγη κανέλα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
Για την μπεσαμέλ:
- 2 κουτιά γάλα ΝΟΥΝΟΥ
- 2 κουτιά νερό (και λίγο ακόμα)
- 2 αυγά
- Λίγο αλάτι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 3 κουταλιές γεμάτες κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 100 γρ. τριμμένο τυρί
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα ΝΟΥΝΟΥ, το νερό, τα αυγά, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
- Μόλις πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί, στρώνουμε τα μισά μακαρόνια.
- Από πάνω προσθέτουμε τον κιμά και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από τον κιμά.
- Τέλος, απλώνουμε την μπεσαμέλ ομοιόμορφα πάνω από τα μακαρόνια.
- Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια, περίπου 30-40 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!