Παστίτσιο με μπεσαμέλ με κορν φλάουρ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ


Το αγαπημένο όλων, το παστίτσιο, γίνεται ακόμα πιο ελαφρύ και κρεμώδες με αυτήν τη μπεσαμέλ με κορν φλάουρ.


Υλικά:

Για τον κιμά:
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
  • 2 ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση
  • λίγη κανέλα
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο

Για την μπεσαμέλ:
  • 2 κουτιά γάλα ΝΟΥΝΟΥ
  • 2 κουτιά νερό (και λίγο ακόμα)
  • 2 αυγά
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 3 κουταλιές γεμάτες κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί


Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  4. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς.
  5. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  6. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα ΝΟΥΝΟΥ, το νερό, τα αυγά, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το κορν φλάουρ.
  7. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  8. Μόλις πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  10. Σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί, στρώνουμε τα μισά μακαρόνια.
  11. Από πάνω προσθέτουμε τον κιμά και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
  12. Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από τον κιμά.
  13. Τέλος, απλώνουμε την μπεσαμέλ ομοιόμορφα πάνω από τα μακαρόνια.
  14. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια, περίπου 30-40 λεπτά.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ


ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget