Μηλοπιτάκια με υπέροχη μπισκοτένια ζύμη



ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ


Υλικά 

Για την ζύμη
  • 1 πακέτο βούτυρο 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1 φαρίνα 500 γρ.
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
  • ο χυμός από το πορτοκάλι 
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
 
Για τη γέμιση
  • 6 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 6 - 7 κ.σ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο 
  • 50 γρ. καρύδι τριμμένο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη μια κουταλιά βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, 1/2 φλιτζανάκι του καφέ νερό, την κανέλα και το γαρύφαλλο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το καρύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 
  4. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αυγό, το ξύσμα και το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  5. Προσθέτουμε και τον χυμό και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν. 
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 μπαλάκια.
  7. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ με 12 θήκες. 
  8. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης, το ανοίγουμε στα χέρια μας και το βάζουμε στη θήκη.
  9. Βάζουμε γέμιση, παίρνουμε ένα ακόμα μπαλάκι, το ανοίγουμε και σκεπάζουμε τη γέμιση.
  10. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μηλοπιτάκια.
  11. Ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.
  12. Όταν κρυώσουν καλά πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.


Δημιουργός συνταγης: Αλεξάνδρα Κυριάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!