ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
Υλικά
Για την ζύμη
Για τη γέμιση
- 1 πακέτο βούτυρο 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φαρίνα 500 γρ.
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ο χυμός από το πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
Για τη γέμιση
- 6 μήλα κομμένα σε κυβάκια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 6 - 7 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 50 γρ. καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη μια κουταλιά βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, 1/2 φλιτζανάκι του καφέ νερό, την κανέλα και το γαρύφαλλο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το καρύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αυγό, το ξύσμα και το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Προσθέτουμε και τον χυμό και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 μπαλάκια.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ με 12 θήκες.
- Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης, το ανοίγουμε στα χέρια μας και το βάζουμε στη θήκη.
- Βάζουμε γέμιση, παίρνουμε ένα ακόμα μπαλάκι, το ανοίγουμε και σκεπάζουμε τη γέμιση.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μηλοπιτάκια.
- Ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.
- Όταν κρυώσουν καλά πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.