
ΚΑΣΕΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Υπέροχα αφράτα κασεροκούλουρα!!
Υλικά
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 200 ml χλιαρό γάλα
- 100 ml χλιαρό νερό
- 100 ml χλιαρό σπορέλαιο
- λίγο αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 550 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπολ το ασπράδι αυγού με το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε 400 γραμμάρια αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε αφράτη ζύμη.
- Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε ελαφρώς.
- Την κόβουμε σε 10 κομμάτια.
- Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπαλίτσες.
- Βάζουμε πάνω τους στην μέση ένα κομματάκι βούτυρο και το ανοίγουμε με το χέρι, τοποθετούμε κασέρι, το κλείνουμε, το ρολάρουμε και το γυρνάμε σαν σαλιγκάρι.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
- Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, ρίχνουμε στο καθένα κασέρι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!
