Κασεροκούλουρα

Υπέροχα αφράτα κασεροκούλουρα!!

ΚΑΣΕΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ


Υπέροχα αφράτα κασεροκούλουρα!!


Υλικά

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 200 ml χλιαρό γάλα
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 100 ml χλιαρό σπορέλαιο
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 550 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 ασπράδι αυγού


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο μπολ το ασπράδι αυγού με το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα.
  3. Προσθέτουμε 400 γραμμάρια αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε αφράτη ζύμη.
  5. Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
  6. Στη συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε ελαφρώς.
  7. Την κόβουμε σε 10 κομμάτια.
  8. Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπαλίτσες.
  9. Βάζουμε πάνω τους στην μέση ένα κομματάκι βούτυρο και το ανοίγουμε με το χέρι, τοποθετούμε κασέρι, το κλείνουμε, το ρολάρουμε και το γυρνάμε σαν σαλιγκάρι.
  10. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
  11. Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, ρίχνουμε στο καθένα κασέρι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget