Αφράτες λουκανικόπιτες



ΑΦΡΑΤΕΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ

Για τη ζύμη: 
250 ml γάλα χλιαρό, 
2 αυγά
1 κ.σ. ζάχαρη, 
1 κ.σ. αλάτι, 
50 ml σπορέλαιο ή βούτυρο, 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Τα ανακατεύω όλα μαζί και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει.

Γέμιση: 
Μπορείτε να βάλετε ότι επιθυμείτε, να τα κάνετε και γλυκά και αλμυρά.
Εγώ πήρα λουκάνικα, τα έβαλα στη λαδόκολλα και τα έψησα στο φούρνο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Εκτέλεση: 
Χώρισα την ζύμη σε ίσα μικρά μπαλάκια των 80 - 85 γρ..
Τα άνοιξα λίγο με τα χέρια, έβαλα το λουκάνικο και τα τύλιξα.
Τα έψησα στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.



Credits:
Ιουλία Τζηκα
Μαγειρικές Απολαύσεις
Αφράτες λουκανικόπιτες