ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Υλικά:
500 γρ. spaghetti ή ότι άλλο θέλετε
600 γρ. μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο λαχανικών
150 ml λευκό κρασί
600 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το μπέικον σε κύβους.
Σε ένα μάτι της κουζίνας ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και στο δίπλα μάτι βάζουμε νερό να βράσει με λίγο αλάτι για τα μακαρόνια.
Σοτάρουμε το μπέικον να πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και τον κύβο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Εκτέλεση:
Κόβουμε το μπέικον σε κύβους.
Σε ένα μάτι της κουζίνας ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και στο δίπλα μάτι βάζουμε νερό να βράσει με λίγο αλάτι για τα μακαρόνια.
Σοτάρουμε το μπέικον να πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και τον κύβο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και σιγά σιγά τα μακαρόνια με μια τρυπητή κουτάλα όπως είναι που βράζουν.
Προσθέτουμε αλάτι στη προτίμηση μας.
Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά αν έχει και σερβίρουμε.