Αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού από καλοκαιρινό πορτοκάλι Valencia



ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ VALENCIA


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έπλυνα πορτοκάλια και τα σκούπισα.
Τα έτριψα ελαφρά χωρίς να πάρω την άσπρη φλούδα τους στον τρίφτη.
Άπλωσα το ξύσμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το άφησα για μία εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεραθεί.
Το έτριψα στο μπλέντερ και το έκλεισα σε γυάλινο βαζάκι.
Είναι έτοιμο για τσουρέκια κουλουράκια κέικ μελομακάρονα και όποια άλλη συνταγή έχει ξύσμα πορτοκαλιού.
Διατηρείται στο ντουλάπι και μοσχοβολάει!!!
Με τον ίδιο τρόπο γίνεται λεμόνι και περγαμόντο.


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou