ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ
Πρώτα αχνίζω τα ΜΥΔΙΑ σε ΝΕΡΟ κανα δύο λεπτά και τα αφήνω στην άκρη.
Όσα δεν ανοίγουν τα πετάω.
Σοτάρω 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ, 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ, 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ και μία ΠΡΑΣΙΝΗ.
Όταν σοταριστούν προσθέτω το ΡΥΖΙ (μισή φλυτζάνα του τσαγιού ΚΙΤΡΙΝΟ και μία χούφτα ΚΑΡΟΛΙΝΑ) το σοτάρω κι αυτό.
Κατόπιν σβήνω με ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το ΖΩΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΔΙΑ περνώντας το απο σουρωτήρι με βαμβάκι κι αφήνω να βράσει.
Αν χρειαστεί επιπλέον ΝΕΡΟ, προσθέτω.
Όταν το ρύζι μαλακώσει προσθέτω ΔΥΟΣΜΟ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΝΗΘΟ, τα ΜΥΔΙΑ και ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
Ανακατεύω και σβήνω το μάτι.
Credits:
Kyriaki Orfanidou
Tina Sintages
Μυδοπίλαφο
Πρώτα αχνίζω τα ΜΥΔΙΑ σε ΝΕΡΟ κανα δύο λεπτά και τα αφήνω στην άκρη.
Όσα δεν ανοίγουν τα πετάω.
Σοτάρω 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ, 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ, 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ και μία ΠΡΑΣΙΝΗ.
Όταν σοταριστούν προσθέτω το ΡΥΖΙ (μισή φλυτζάνα του τσαγιού ΚΙΤΡΙΝΟ και μία χούφτα ΚΑΡΟΛΙΝΑ) το σοτάρω κι αυτό.
Κατόπιν σβήνω με ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το ΖΩΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΔΙΑ περνώντας το απο σουρωτήρι με βαμβάκι κι αφήνω να βράσει.
Αν χρειαστεί επιπλέον ΝΕΡΟ, προσθέτω.
Όταν το ρύζι μαλακώσει προσθέτω ΔΥΟΣΜΟ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΝΗΘΟ, τα ΜΥΔΙΑ και ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
Ανακατεύω και σβήνω το μάτι.
Credits:
Kyriaki Orfanidou
Tina Sintages
Μυδοπίλαφο