Ατομικά πιτσάκια



ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ

Με φανταστικό αφράτο κι εύκολο ζυμαράκι χωρίς αναμονές!!

Υλικά
450 γρ αλεύρι Φαρινάπ
1 σφηνάκι σιμιγδάλι ψιλό
330 ml χλιαρό νερό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα
1 κ.σ. πελτέ
1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
3 κ.σ. κέτσαπ
1/2 κ.γ. ξηρό βασιλικό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
και λιγο νεράκι τόσο όσο να φτιάξω μια ωραία δεμένη σάλτσα
(δεν χρειάζεται βράσιμο)

Για τη γέμιση
200 γρ. μοτσαρέλα
200 γρ. γκούντα
4 - 5 φέτες γαλοπούλα
Φρέσκα ασπρομανίταρα
πιπεριά
ντομάτα
λίγες φέτες μπέικον

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ διαλύω τη μαγιά με τη ζάχαρη και το νερό.
Προσθέτω το λάδι το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι εύπλαστο και αφράτο που να ξεκολλάει από τα χέρια μου.
Αφήνω 5 λεπτά να ξεκουραστεί καλά σκεπασμένο.
Ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο μήκους 35 εκ. και πάχους περίπου 0,5 εκ.
Αλείφω με σάλτσα, προσθέτω μανιτάρια, πασπαλίζω με τα τυριά , τη γαλοπούλα και την πιπεριά και τυλίγω σε ρόλο από τη μεγάλη πλευρά.
Κόβω σε ρολάκια - πιτσάκια πάχους 2-3 εκ. και τα τοποθετώ σε ταψάκι που έχω στρώσει λαδόκολλα.
Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον τυράκι από πάνω και βάζω από μια φετούλα ντομάτα και μπέικον.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς στο αερόθερμο και ψήνω μέχρι να ροδίσουν.



Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου