Κοτόπουλο στιφάδο στη γάστρα



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην κατσαρόλα μας βάζουμε λίγο ΛΑΔΙ να ζεσταθεί και δίνουμε ένα ελαφρύ χρώμα στο ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ. 
Ρίχνουμε 2 μεσαία ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ κομμένα σε καρεδάκια, ΣΚΟΡΔΟ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ, ΠΙΠΕΡΙ και ΜΠΑΧΑΡΙ σε κόκκους, ΑΛΑΤΙ, ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ, ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ, 1 ΚΥΒΟ ΝΟΣΤΙΜΙΑΣ και λίγη ΖΑΧΑΡΗ.
Ανακατεύουμε το φαγητό μας και σβήνουμε με λίγο ΚΡΑΣΙ. 
Προσθέτουμε λίγη ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ και ΣΥΜΠΗΚΝΩΜΕΝΟ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
Μεταφέρουμε το φαγητό στην γάστρα, συμπληρώνουμε με λίγο ΝΕΡΟ και ψήνουμε περίπου τρία τέταρτα αναλόγως και το μέγεθος του κοτόπουλου. 
Καθαρίζουμε τα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ μας και σε μερικά από αυτά βάζουμε ένα ΚΑΡΦΑΚΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ.
Τα ρίχνουμε στην γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να βράσει το φαγητό μας και να στεγνώσει η σάλτσα.
Προς το τέλος του ψησίματος βάζουμε και το ΞΥΔΙ.


Credits:
Αγγελικη Πλατη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Κοτόπουλο στιφάδο στη γάστρα