ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ
Μια μελαχρινή..κούκλα ζωντανή!
Η αυθεντική, παραδοσιακή μας!
Σούπερ αφράτη και γευστική!
Συνταγή
10 αυγά χωρισμένα
10 κ.σ. ζάχαρη
10 κ.σ. φρυγανιά κοπανισμένη
1 κ.σ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
10 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
2 κοφτά κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
Σιρόπι
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού
Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά σε μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Μια μελαχρινή..κούκλα ζωντανή!
Η αυθεντική, παραδοσιακή μας!
Σούπερ αφράτη και γευστική!
Συνταγή
10 αυγά χωρισμένα
10 κ.σ. ζάχαρη
10 κ.σ. φρυγανιά κοπανισμένη
1 κ.σ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
10 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
2 κοφτά κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
Σιρόπι
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού
Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά σε μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος προσθέτουμε απαλά τη μαρέγκα (με προσοχή μην κόψει)!
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 - 45 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με ΖΕΣΤΟ σιρόπι τη ΧΛΙΑΡΗ Μελαχρινή!
Μπορούμε να τη σερβίρουμε μόνη της ή με γλυκό του κουταλιού της εποχής, παγωτό, σαντιγί ή και κρέμα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 - 45 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με ΖΕΣΤΟ σιρόπι τη ΧΛΙΑΡΗ Μελαχρινή!
Μπορούμε να τη σερβίρουμε μόνη της ή με γλυκό του κουταλιού της εποχής, παγωτό, σαντιγί ή και κρέμα.
Παραδοσιακή Μελαχρινή