ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Τι θα χρειαστείτε
Για το σπιτικό φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
70 ml ελαιόλαδο
ξύδι
1 κοφτή κ.σούπας αλάτι
Νερό, όσο πάρει
Για τη γέμιση:
1 κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 - 3 πιπεριές της αρεσκείας σας, πράσινες, Φλωρίνης κλπ
8 - 10 μανιτάρια σε φέτες
2 μεγάλα αυγά
300 - 350 γρ. τριμμένα ημίσκληρα τυριά της αρεσκείας σας (κεφαλοτύρι, κασέρι, ρεγκάτο)
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών και για το άλειμμα των φύλλων
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε το κοτόπουλο γύρω στα 40-50 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι ολόκληρο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε.
Φυλάμε το ζωμό για να κάνουμε σούπα, να βράσουμε μακαρόνια ή ρύζι.
Ετοιμάζουμε το φύλλο.
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το λάδι.
Ρίχνουμε και το ξύδι.
Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
Δουλεύουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας για 5 λεπτά.
Λαδώνουμε ένα μπολ, το τοποθετούμε μέσα και το σκεπάζουμε με μεμβράνη και με καθαρή πετσέτα.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Κόβουμε τις πιπεριές σε ζαράκια και τα μανιτάρια σε φέτες.
Σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά σε λίγο ελαιόλαδο.
Σε μπολ αναμιγνύουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά, λιώνουμε με πιρούνι το βρασμένο κρεμμύδι και το ανακατεύουμε και αυτό και προσθέτουμε και μια κουταλιά από το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε και τα τυριά (κρατάμε μια χούφτα για να πασπαλίσουμε τη γέμιση στο ταψί) και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και ανοίγουμε κάθε φύλλο ξεχωριστά.
Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, λαδώνουμε ξανά και τοποθετούμε και το δεύτερο.
Απλώνουμε τη γέμιση και τοποθετούμε λαδωμένα τα δύο επόμενα φύλλα.
Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια για να ψηθεί καλύτερα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στους 200 C για περίπου 1 ώρα μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
Credits:
Georgia Karakidou
Tina SintagesΚοτόπιτα με πιπεριές και μανιτάρια