
ΓΑΛΕΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ
Λευκός σαν μάρμαρο, χωρίς κόκκαλο και τρυφερός όσο κανένα ψάρι, ο γαλέος μπορεί να αγαπηθεί κι από ένα παιδί που μισεί το ψάρι ή να μαγειρέψει ένα γρήγορο, γκουρμέ γεύμα με χαμηλό κόστος μέσα σε λίγα λεπτά.
Υλικά για 4 άτομα
- 4 φέτες γαλέος
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ροζ πιπέρι
- 2 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αλατίζουμε.
- Τα βάζουμε σε πυρέξ.
- Σε ένα φλιτζάνι χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα και πασπαλίζουμε με το πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά.
- Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips
- Αυτή τη συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι σε φιλέτο.
- Ταιριάζει με βραστές πατατούλες και πράσινη σαλάτα.
ΠΗΓΗ
