ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΣιρόπι
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
5 λεπτά από το σημείο βρασμού
Ζύμη
4 αυγά
5 κ.σ. ζάχαρη
120 ml αραβοσιτέλαιο
5 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκάλι
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο και ρίχνουμε και τα στερεά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αυτή η δόση είναι για ταψάκι 20αρι.
Εγώ έκανα διπλή δόση.
Επικάλυψη
Ζεσταίνουμε 200 ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ρίχνουμε 200 γρ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ.
Σιροπιάζουμε ΚΡΥΟ σιρόπι με ΖΕΣΤΟ γλυκό.
Credits:
Κωνσταντινιά ΠΚ
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΣοκολατόπιτα