ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝΣ
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κούπα τριμμένο τυρί (1/2 ρεγκάτο και 1/2 παρμεζάνα)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 1 κούπα γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικον, τα τυριά και το αλάτι.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε.
- Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε φόρμα για μάφιν.
- Έχουμε αλείψει τις θήκες με λίγο βούτυρο ή χρησιμοποιούμε χάρτινες θήκες για μάφινς.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Βγαίνουν περίπου 12 μάφινς.
- *Εγώ χρησιμοποίησα φόρμα για μίνι μάφινς και μου βγήκαν 40 κομμάτια.
Credits:
Eleni Petrakopoulou