Σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνω το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο αλεύρι να γίνει χυλός και αφήνω να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 20 λεπτά.
Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, το ασπράδι, το λαδι και αλεύρι όσο πάρει για μια ζύμη ελαφρά κολλώδες κι αφήνω μια ωρα να φουσκώσει σε ζεστο περιβάλλον.
Μετά κόβω μπαλίτσες, γεμίζω με τριμμένα τυριά (τσένταρ, έμενταλ, γκούντα, γραβιέρα) και κλεινω καλα.
Αν η ζύμη είναι μαλακιά λαδώνω λίγο τα χερια μου.
Τα τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι 32 εκ και αφήνω παλι να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
Ψήνω στους 180 βαθμούς με αερα.
Από πάνω αλείφω με κροκο αυγού και πασπαλίζω με σουσάμι λευκο, σουσάμι μαύρο και παπαρουνόσπορο.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!