Κιμαδοπιτάκια με μανιτάρια

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


Πεντανόστιμα!!!
Ό,τι καλύτερο ως ορεκτικό για έναν γιορτινό μπουφέ αλλά και για όλες τις ώρες.
Εύκολα και αφράτα.

Τα υλικά για την ΖΥΜΗ:

  • 1 κούπα* ηλιέλαιο,
  • 1 κούπα ρετσίνα,
  • 1 κ.γ. αλάτι,
  • 1 φαρίνα  + 1/2 κούπα αλεύρι (γ.ο.χ.).

Για τη ΓΕΜΙΣΗ 

  • Τσιγαρίζουμε 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, 350 γρ. ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, 1 ΝΤΟΜΑΤΑ και 1/2 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ όλα  ψιλοκομμένα, ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΡΙΓΑΝΗ και ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ.
Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή και κρύα.


Εκτέλεση 

  1. Ζυμώνουμε βάζοντας πρώτα τα υγρά και μετά το αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 15 λεπτά.
  2. Χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα γεμίζουμε.
  3. Αλείφουμε με 2 ΚΡΟΥΚΟΥΣ ΑΥΓΟΥ χτυπημένους και πασπαλίζουμε με λίγο ΣΟΥΣΑΜΙ.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

*1 κούπα =1 κόκκινη κούπα του νεσκαφέ


Δημιουργός συνταγής: Anastasia Anastasia Anastasia

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget