ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Πεντανόστιμα!!!
Ό,τι καλύτερο ως ορεκτικό για έναν γιορτινό μπουφέ αλλά και για όλες τις ώρες.
Εύκολα και αφράτα.
Τα υλικά για την ΖΥΜΗ:
- 1 κούπα* ηλιέλαιο,
- 1 κούπα ρετσίνα,
- 1 κ.γ. αλάτι,
- 1 φαρίνα + 1/2 κούπα αλεύρι (γ.ο.χ.).
Για τη ΓΕΜΙΣΗ
- Τσιγαρίζουμε 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, 350 γρ. ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, 1 ΝΤΟΜΑΤΑ και 1/2 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ όλα ψιλοκομμένα, ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΡΙΓΑΝΗ και ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ.
Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή και κρύα.
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε βάζοντας πρώτα τα υγρά και μετά το αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 15 λεπτά.
- Χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα γεμίζουμε.
- Αλείφουμε με 2 ΚΡΟΥΚΟΥΣ ΑΥΓΟΥ χτυπημένους και πασπαλίζουμε με λίγο ΣΟΥΣΑΜΙ.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
*1 κούπα =1 κόκκινη κούπα του νεσκαφέ
