Μοσχαράκι ντόπιο ψητό στη γάστρα



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΝΤΟΠΙΟ ΨΗΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Απλό αλλά πολύ νόστιμο φαγητό με βελούδινη σαλτσούλα!!

ΥΛΙΚΑ
1μιση κιλό Μοσχαράκι κιλότο ή χτένι μονοκόμματο κομμάτι
5 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι Κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Σε κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο (ή το μεταφέρουμε σε γάστρα αφού σοταριστεί) σοτάρουμε το κρέας με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρες τις σκελίδες και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη δάφνη, το δενδρολίβανο ένα ποτήρι νερό.
Κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 210 με 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι.
Αφού γίνει το κρέας το βγάζω από την γάστρα το αφήνω λίγο να κρυώσει για να σφίξει και το κόβω σε φέτες.
Σουρώνω τη σάλτσα και την δένω με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.
Συνόδευσα με πατάτες Φούρνου.



ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni