ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες πολτοποιημένες
1 σακουλάκι σαλάτα καλαμποκιού
μπούκοβο
κουρκουμά
πάπρικα καπνιστή
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. ρύζι για πιλάφι
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
Το βγάζουμε σε μια πιατέλα και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε για 1 λεπτό.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, ρίχνουμε την σάλτσα από την κατσαρόλα, προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για μια ώρα.
Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει, το βγάζουμε, προσθέτουμε στο ταψί την σαλάτα και το ρύζι, όποτε χρειάζεται ρίχνουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας τακτικά.
Προς το τέλος τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο και ψήνουμε ακόμα για 10 λεπτά.
Credits:
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά στο φούρνο