Στριφτάρια ή πλεξουδάκια με ελιές, κάπαρη, ντομάτα και κρέμα φέτας



ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ Ή ΠΛΕΞΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω τα ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ κανονικά όπως τα μακαρόνια, τα ΛΑΔΩΝΩ και τα αφήνω στην άκρη.
Σοτάρω ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΣΚΟΡΔΟ, ΠΡΑΣΙΝΗ και ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ. 
Μετά ρίχνω 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ, σβήνω με ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω αλεσμένα  ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΡΟΜΑ ή ΣΑΛΤΣΑ από τα βάζα μου και λίγη ΖΑΧΑΡΙΤΣΑ. 
Αφήνω να βράσουν κανα 5λεπτο. 
Πριν σβήσω το μάτι προσθέτω 2 κ.σ. ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ κομμένες σε φέτες, 1 κ.σ. ΚΑΠΑΡΗ, 1 κ.σ. ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΑΝΘΟ, ΡΙΓΑΝΗ, ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ και ΦΡΕΣΚΟ ΠΙΠΕΡΙ. 

Συνοδεύω με ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ.
150 γρ. φέτα, 
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 
λίγο ελαιόλαδο 
και φρέσκο πιπέρι

Λιώνω τη φέτα με το πιρούνι, ρίχνω το γιαούρτι, το λάδι και το πιπέρι κι ανακατεύω να γίνει κρέμα.


Credits: 
Kyriaki Orfanidou
Tina Sintages
Στριφτάρια ή πλεξουδάκια με ελιές, κάπαρη, ντομάτα και κρέμα φέτας