ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω 1 κιλό ΣΑΡΔΕΛΕΣ (αφήνω τα κεφάλια τους).
Τις πλένω καλά, τις αφήνω σε τρυπητό να στραγγίσουν και τις στεγνώνω με χαρτί κουζίνα.
Τους ρίχνω λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, λίγο ΑΛΑΤΑΚΙ και ΠΙΠΕΡΑΚΙ και ανακατεύω.
Ψήνω τις σαρδέλες στα κάρβουνα (σε μέτρια καρβουνιά), σε καυτή σχάρα την οποία αλείφω με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τις σερβίρω καυτές περιχυμένες με ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΧΤΥΠΑΩ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙ Η ΜΙΞΕΡΑΚΙ:
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
Credits:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τις σερβίρω καυτές περιχυμένες με ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΧΤΥΠΑΩ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙ Η ΜΙΞΕΡΑΚΙ:
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
Credits:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
Σαρδέλες στη σχάρα με λαδολέμονο