ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΟΣ ΛΑΔΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ!!
Παλιά περίπου αυτές τις μέρες βγάζαμε το πρώτο μας λαδάκι.
Για να το τιμήσουμε σαν αύριο του Αγιου Φιλίππου η μάνα μας έφτιαχνε λαδομπακλαβα, λαδοραβανι και χαλβά.
Ενα υπέροχο γευστικό γλυκό με ολα τα αρώματα των ξηρων καρπών του μελιού και των μπαχαρικων!!
Για ενα ταψι No36 θα χρειαστούμε:
1μιση κιλό (3 πακέτα) φύλλο Βηρυτού
300 γρ. λάδι
Ενα υπέροχο γευστικό γλυκό με ολα τα αρώματα των ξηρων καρπών του μελιού και των μπαχαρικων!!
Για ενα ταψι No36 θα χρειαστούμε:
1μιση κιλό (3 πακέτα) φύλλο Βηρυτού
300 γρ. λάδι
καρφάκια γαρύφαλλο
για τη γέμιση:
700 γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
200 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
4 - 5 φρυγανιές τριμμένες
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές ζάχαρη
Λαδώνουνε καλά το ταψί και στρώνουμε 6 φύλλα.
Απλώνουμε λίγη από τη γέμιση.
Τοποθετούμε πάλι 2 φύλλα (λαδώνοντας ενδιάμεσα) και πάλι γέμιση.
Αυτό συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν.
Κρατάμε 6 φύλλα για πάνω.
Κόβουμε, καρφώνουμε από 1 γαρύφαλλο, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 1μιση ώρα να ροδίσει καλά.
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
λίγο λεμόνι
1 ξύλο κανέλα.
Βράζουμε 5 - 6 λεπτά από το σημείο βρασμού και κλείνουμε τη φωτιά.
700 γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
200 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
4 - 5 φρυγανιές τριμμένες
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές ζάχαρη
Λαδώνουνε καλά το ταψί και στρώνουμε 6 φύλλα.
Απλώνουμε λίγη από τη γέμιση.
Τοποθετούμε πάλι 2 φύλλα (λαδώνοντας ενδιάμεσα) και πάλι γέμιση.
Αυτό συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν.
Κρατάμε 6 φύλλα για πάνω.
Κόβουμε, καρφώνουμε από 1 γαρύφαλλο, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 1μιση ώρα να ροδίσει καλά.
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
λίγο λεμόνι
1 ξύλο κανέλα.
Βράζουμε 5 - 6 λεπτά από το σημείο βρασμού και κλείνουμε τη φωτιά.