ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Πεντανόστιμο φαγάκι!!
Υλικά
- 500 γρ. κόκκινα ξερά φασόλια
- 300 γρ. σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Λίγο άνηθο και μαϊντανό
- Αλάτι πιπέρι λάδι
- 1 κ.σ. πελτέ
Εκτέλεση
- Βάζω τα φασόλια από το βράδυ σε νερό.
- Την άλλη μέρα τα βάζω να βράσουν.
- Ρίχνω το πρώτο νερό και τα ξαναβάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζω τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μειωθεί ο όγκος τους.
- Προσθέτω τα μυρωδικά.
- Μεταφέρω τα φασόλια μαζί με το ζουμί τους στην γάστρα, βάζω αλάτι, πιπέρι τα χορταρικά, λάδι και τον πελτέ που τον έχω αραιώσει σε λίγο νερό.
- Κλείνω την γάστρα και ψήνω στους 200 μέχρι να μείνει με το λάδι του!