Σάλτσα λιωμένων κίτρινων τυριών



ΣΑΛΤΣΑ ΛΙΩΜΕΝΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΤΥΡΙΩΝ


Για κρέας, πατάτες, νάτσος και ό,τι άλλο θέλετε!!!


Υλικά

  • 5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια γάλα ζεστό
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι 
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ 
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας σας
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη (ή μια κουταλιά της σούπας κανονική μουστάρδα)
  • 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire (γούστερ) σος 
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 
  2. Ρίξτε το ζεστό γάλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. 
  3. Βράστε το μίγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχόμενα. 
  4. Προσθέστε στη σάλτσα τη σκόνη μουστάρδας, τη Worcestershire (γούστερ) σος και τα τυριά και ανακατέψτε. 
  5. Αφήστε τη για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σερβίρετε ζεστή λίγο πριν κάτσετε στο τραπέζι.

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget