ΣΑΛΤΣΑ ΛΙΩΜΕΝΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΤΥΡΙΩΝ
Για κρέας, πατάτες, νάτσος και ό,τι άλλο θέλετε!!!
Υλικά
- 5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια γάλα ζεστό
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
- ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας σας
- ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη (ή μια κουταλιά της σούπας κανονική μουστάρδα)
- 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire (γούστερ) σος
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίξτε το ζεστό γάλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βράστε το μίγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχόμενα.
- Προσθέστε στη σάλτσα τη σκόνη μουστάρδας, τη Worcestershire (γούστερ) σος και τα τυριά και ανακατέψτε.
- Αφήστε τη για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σερβίρετε ζεστή λίγο πριν κάτσετε στο τραπέζι.
