Μοσχάρι γιουβέτσι

Μοσχαράκι γιουβέτσι

ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι από σπάλα, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 φλ του τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γρ κριθαράκι μέτριο
 

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το ξυλάκι κανέλας, αλάτι, πιπέρι και βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
  3. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ψήνουμε στο φούρνο.
  4. Ελέγχουμε το νερό, βάζουμε πάντα ζεστό, και μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι.
  5. Αφήνουμε για μισή ώρα (πάντα να ελέγχετε το νερό!!) στους 180 βαθμούς.

Μοσχαράκι γιουβέτσι
Μοσχαράκι γιουβέτσι

Δημιουργός συνταγής: ελενη κωστα

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget