ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι από σπάλα, κομμένο σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- λίγο ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 ξυλάκι κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλ του τσαγιού λευκό κρασί
- 1 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο
- 500 γρ κριθαράκι μέτριο
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το ξυλάκι κανέλας, αλάτι, πιπέρι και βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ψήνουμε στο φούρνο.
- Ελέγχουμε το νερό, βάζουμε πάντα ζεστό, και μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι.
- Αφήνουμε για μισή ώρα (πάντα να ελέγχετε το νερό!!) στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε μας στο Google News!