ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Υπέροχα υγρή και τσαλακωτή!!
Για τη ζύμη:
250 ml νερό
λίγο σπορέλαιο
λίγο ξύδι
250 ml νερό
λίγο σπορέλαιο
λίγο ξύδι
όσο αλεύρι πάρει για μια ζύμη που δε θα κολλάει
Αλάτι δεν έβαλα γιατί τα αλλαντικά είναι αλμυρά.
Δουλεύω τη ζύμη πάνω στον πάγκο μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Τη χωρίζω σε 6 μπαλάκια, τα λαδώνω και αφήνω μια ώρα να ξεκουραστούν.
Μετά ανοίγω πάνω σε νισεστέ και βάζω 3 φύλλα κάτω και 3 πάνω.
Ανάμεσα λαδώνω καλά τα φύλλα με λιωμένη μαργαρίνη και ελαιόλαδο ανάμεικτα.
Για τη γέμιση:
200 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
250 γρ ζαμπόν
250 γρ μπέικον
300 γρ γκούντα
100 γρ φέτα
1 μικρή ντομάτα σε λεπτές φέτες
Σε ένα μπολ χτυπάω το αυγό με την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτω τα αλλαντικά και τα τυριά κι ανακατεύω.
Αδειάζω τη γέμιση πάνω στα φύλλα και προσθέτω λεπτές φέτες ντομάτας.
Ψήνω στους 180 βαθμούς με αέρα.