ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό χοιρινό από σπάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. ξύδι
3 σκ. σκόρδο
Δάφνη
Αλάτι πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλο σκόνη
1 πρέζα ζάχαρη
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
2 κ.σ. πελτέ
1 κρεμμύδια για στιφάδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ είχα βάλει το χοιρινό σε μπολ με ξύδι.
Την άλλη μέρα το κόβω σε μερίδες και το σωταρω με το λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνω τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ, βραστό νερό και όλα τα μπαχαρικά και αφήνω να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει το κρέας,
Μετά βάζω τα κρεμμύδια, κοιτάζω εάν θέλει νερό γιατί τα κρεμμύδια αφήνουν υγρά, σκεπάζω και βράζω για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μείνουν με το λαδακι τους.