ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ!
Αυτή είναι η συνταγή για τα πεντανόστιμα γιουβαρλάκια μου την οποία κάνω χρόνια και είναι η αγαπημένη μου!!
Υλικά
για τα γιουβαρλάκια
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο, μοσχάρι - χοιρινό
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα ή γλασέ (το κλασικό μικρό φλιτζανάκι, αν βάλετε από τα καινούργια φλιτζανάκια που είναι μεγαλύτερα θα βάλετε λιγότερο)
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι, για το αλεύρωμα
για τη σούπα
1,5 λίτρο νερό
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 - 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
1 φλιτζανάκι του ελληνικού ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
για το αυγολέμονο
2 αυγά
1/4 φλ. του τσαγιού χυμό λεμονιού
Ζυμώνω όλα μαζί τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά και πλάθω μικρά, στρογγυλά κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνω και τα αφήνω στην άκρη.
Βάζω 1,5 λίτρο νερό ή ζωμό κρέατος να βράσει μαζί με 5 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνω τα γιουβαρλάκια, προσθέτω μισό καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια και σιγοβράζω με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10 λεπτά.
Προσθέτω το ρύζι πολύ καλά πλυμένο μαζί με το σέλινο και βράζω για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα γιουβαρλάκια.
Κλείνω το μάτι και ετοιμάζω το αυγολέμονο.
Χτυπάω στο μούλτι πρώτα τα ασπράδια μέχρι να στέκονται.
Προσθέτω τους κρόκους και στη συνέχεια το λεμόνι.
Χτυπάω μέχρι να έχω μια ωραία κρέμα.
Παίρνω με την κουτάλα λίγο - λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και την προσθέτω στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνέχεια.
Μόλις γεμίσει το μούλτι, πάλι με την κουτάλα το ρίχνω λίγο - λίγο πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύω καλά πάνω στο ζεστό μάτι.
Έτοιμο!!
Με αυτό τον τρόπο το αυγολέμονο δε μου κόβει ποτέ!
Δοκιμάστε τη συνταγή μου και είμαι σίγουρη πως θα γίνουν και τα δικά σας αγαπημένα γιουβαρλάκια!
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ