Σεκέρ παρέ γεμισμένα με καρύδι



ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ ΓΕΜΙΣΜΈΝΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ


ΥΛΙΚΑ
125 γρ. βούτυρο
2 αυγά (κρατάμε τον ένα κρόκο για επάλειψη)
1 μικρό ποτηράκι ηλιέλαιο
1 μικρό ποτηράκι γιαούρτι
1 μικρό ποτηράκι ζάχαρη άχνη
1 μικρό ποτηράκι σιμιγδάλι ψιλό
1 μικρό ποτηράκι τριμμένη καρύδα
ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουταλιά ξύδι
3 βανίλιες
2 κουταλάκια γλ. μπέικιν πάουντερ
3 μισή με 4 κούπες αλεύρι (περίπου 415 γρ.)
καρύδι χοντροτριμμένο
αμύγδαλα
προαιρετικά φιστίκι Αιγίνης
1 καινούργια χτένα πλυμένη και στεγνή για το σχέδιο

Σιρόπι
4 ποτήρια νερού νερό
4 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 φετάκια λεμόνι
Βράσιμο 10 λεπτά
Το μικρό ποτηράκι είναι χωρητικότητας σε νερό 140 γραμμάρια.

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα πέντε πρώτα υλικά της συνταγής και σταδιακά βάζουμε τα υπόλοιπα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε ζύμη περίπου 25 με 27 γρ , την πατάμε πάνω στην χτένα στο σημείο με τα αραιά δοντάκια να ανοίξει σε μακρόστενο σχήμα και βάζουμε στο κέντρο καρύδι, το κλείνουμε και το γυρίζουμε, ενώνουμε τις δύο άκρες βάζουμε στο κέντρο ένα αμύγδαλο και τα βάζουμε στο ταψί, τα περνάμε ελαφρώς με τον κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 με 28 λεπτά.
Στις φωτογραφίες δείχνω ακριβώς πως τα φτιάχνω.
Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ρίχνουμε το σιρόπι χλιαρό και τα αφήνουμε να τραβήξουν.



ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni