Σουπιές με κοφτό μακαρονάκι



ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χύτρα σοτάρω ψιλοκομμένο, 1 μεγάλο ΚΡΕΜΜΥΔΙ και 3 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ τριμμένες.
Προσθέτω 500 γρ. ΣΟΥΠΙΑ σε κομμάτια (εγώ παίρνω έτοιμη καθαρισμένη και συνεχίζω να σοτάρω μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά της.
Σβήνω με ΚΡΑΣΑΚΙ ένα ποτηράκι μικρό και αφήνω να εξατμιστεί.
Προσθέτω 3 ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ τριμμένες και ένα κουτάκι ΝΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟ ΚΥΚΝΟΣ 250gr.
Βάζω τα μπαχαρικά (ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΜΠΑΧΑΡΙ, ΔΑΦΝΗ, ΠΑΠΡΙΚΑ, λίγο ΚΑΡΥ, ένα ΚΥΒΟ ΚΟΤΑΣ και μια μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο ΜΑΪΝΤΑΝΟ.
Προσθέτω κι ένα ποτήρι ΝΕΡΟ και σκεπάζω τη χύτρα για 40' μέχρι να μαλακώσει η σουπιά μας .
Τέλος τοποθετώ μισό πακέτο ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ (ωμό 250gr) σε ταψάκι με 2 κουταλιές ΒΟΥΤΥΡΟ, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ και περιχύνω από πάνω τις σουπιές με τη σάλτσα.
Βάζω επιπλέον μισό ποτήρι ΝΕΡΟ ΒΡΑΣΤΟ.
Τοποθετώ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο το μακαρόνι (μισή ώρα περίπου).
Ανακατεύω ανά διαστήματα και εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΑΚΙ.


Credits
Olga Seremeti
Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές
Σουπιές με κοφτό μακαρονάκι