Χειροποίητο Χοιρινό Κοντοσούβλι σε ατομικές μερίδες

Χοιρινό Κοντοσούβλι σε Ατομικές Μερίδες

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ



Υλικά (για 6 ατομικές σούβλες)

  • 1,5 κιλό σπάλα χοιρινή, κομμένη σε κύβους 2-3 εκ.
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 6 μεταλλικές σούβλες για κεμπάπ 

Για τη μαρινάδα:
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. σουμάκ
  • 1 κ.γ. καρίνο (μπαχαρικά ανάμεικτα για κρέας)

Για το σερβίρισμα:
  • Λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • ρίγανη
  • Χοντρό αλάτι
  • πατάτες τηγανητές

Για το σούβλισμα:
  • 6 μεταλλικές σούβλες για κεμπάπ


Εκτέλεση:

  1. Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τη σπάλα σε κύβους, λίγο μεγαλύτερους από τα κλασικά σουβλάκια.
  2. Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια ίδιου μεγέθους με το κρέας.
  3. Περνάμε από τις σούβλες εναλλάξ κρέας με πιπεριές, κρεμμύδι και ντομάτα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το αλάτι.
  5. Με ένα πινελάκι αλείφουμε καλά τα κοντοσούβλια με τη μαρινάδα.
  6. Δεν αλατίζουμε σε αυτή τη φάση για να μην χάσει τα υγρά του το κρέας καθώς ψήνεται και να παραμείνει ζουμερό.
  7. Τα σκεπάζουμε καλά με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  8. Ψήνουμε στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας συχνά για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα και να ροδίσουν.
  9. Εναλλακτικά, ψήνουμε στο γκριλ στους 220°C για περίπου 20-25 λεπτά από κάθε πλευρά.
  10. Προσοχή δεν παραψήνω για να μην στεγνώσουν!
  11. Σερβίρουμε αμέσως σε πιατελίτσα, σβήνοντας με χυμό λεμονιού και πασπαλίζοντας με ρίγανη και χοντρό αλάτι.
  12. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.


Προτάσεις από ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  • Θα μπορούσαμε να ανακατέψουμε τα υλικά για τη μαρινάδα, να προσθέσουμε το κρέας και τα λαχανικά και να ανακατέψουμε καλά για να καλυφθούν ομοιόμορφα από τη μαρινάδα. Στη συνέχεια σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ή ακόμα καλύτερα όλη τη νύχτα. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το σουβλίζουμε εναλλάξ με τα λαχανικά.
  • Μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα μπαχαρικά και βότανα, όπως θυμάρι, δεντρολίβανο ή κόλιανδρο.
  • Σερβίρετε τα κοντοσούβλια με τζατζίκι, γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας ή τσατσιπέλι (Ποντιακή πικάντικη κόκκινη σάλτσα).

Χοιρινό Κοντοσούβλι σε Ατομικές ΜερίδεςΧοιρινό Κοντοσούβλι σε Ατομικές Μερίδες

Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget