ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΛΑΙΜΟΥ
Απλά τέλειο φαγητό !!!
Το πόσο αρωματικό γίνεται και το πως λιώνει το κρέας, δεν περιγράφεται!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(Οι παλιές συνήθιζαν τη Φυτίνη. Εγώ αντικατέστησα με αγελαδινό βούτορο και πρόσθεσα και λίγο λευκό κρασί και γλυκιά πάπρικα).
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(Οι παλιές συνήθιζαν τη Φυτίνη. Εγώ αντικατέστησα με αγελαδινό βούτορο και πρόσθεσα και λίγο λευκό κρασί και γλυκιά πάπρικα).
Σε ένα πλακερό ζέστανα (να μην κάψει) ελάχιστο ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ και σοτάρισα τις ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΛΑΙΜΟΥ μέχρι να πάρουν χρώμα.
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΑ μέσα στο σκεύος.
Έσβησα με ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ και αφού εξατμίστηκε το αλκοόλ, έριξα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ και ΝΤΟΜΑΤΕΣ κομμένα σε τέταρτα (όσες είναι οι μπριζόλες, τόσα και τα κρεμμύδια και οι ντομάτες), 3 ολόκληρες σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ, ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ και αρκετή ΡΙΓΑΝΗ.
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΑ μέσα στο σκεύος.
Έσβησα με ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ και αφού εξατμίστηκε το αλκοόλ, έριξα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ και ΝΤΟΜΑΤΕΣ κομμένα σε τέταρτα (όσες είναι οι μπριζόλες, τόσα και τα κρεμμύδια και οι ντομάτες), 3 ολόκληρες σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ, ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ και αρκετή ΡΙΓΑΝΗ.
Σκέπασα κι άφησα να σιγοβράζει για 2 ώρες.
Στο τέλος πρόσθεσα λίγο ΜΑΪΝΤΑΝΟ.
Το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι να μην προσθέσουμε καθόλου νερό, αλλά να μαγειρευτεί με τα υγρά των λαχανικών.
Και το πολύ σιγανό μαγείρεμα.
Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη, συνταγή Πόπη Μητραλέλη
Το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι να μην προσθέσουμε καθόλου νερό, αλλά να μαγειρευτεί με τα υγρά των λαχανικών.
Και το πολύ σιγανό μαγείρεμα.
Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη, συνταγή Πόπη Μητραλέλη