ΣΑΛΑΤΑ ΝΙΣΟΥΑΖ
Υπέροχη σαλάτα πεντανόστιμη !!!
Είναι ένα πλήρες πιάτο !!!!
Υλικά
1/2 συσκευασία κατεψυγμένα λαχανικά (καλαμπόκι αρακά καρότο πιπεριά φασολάκια πράσινα)
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
1 μαρούλι μικρό σγουρό κομμένο με τα χέρια
1-2 κ.σ. κάπαρη
10 με 15 ελιές κομμένες Καλαμών
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1-2 κ.σ. κάπαρη
10 με 15 ελιές κομμένες Καλαμών
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5-6 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά βρασμένα
6-7 φιλετάκια αντζούγιας
Αν έχουμε και πιπεριά Φλωρίνης έτοιμη ψημένη προσθέτουμε
6-7 φιλετάκια αντζούγιας
Αν έχουμε και πιπεριά Φλωρίνης έτοιμη ψημένη προσθέτουμε
200 γρ. Τόνο σε νερό
Βινεγκρέτ
Μισό κρεμμύδι ξερό
1-2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κουταλιές ξύδι καλό
3 κ.σ. νερό
120-150 ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Δύο φιλέτα αντζούγιας σε περίπτωση που θέλουμε... (εγώ δεν έβαλα)
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά μαζί με την πατάτα σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε το μαρούλι με τα χέρια και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά ανάμεικτα.
Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα και τα τοποθετούμε από πάνω.
Ανοίγουμε τον τόνο το στραγγίζουμε και τον σκορπάμε στη σαλάτα.
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι, το νερό, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά να λιώσουν στο μούλτι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε περίπου 5 λεπτά να δέσει, και περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα μας
Βινεγκρέτ
Μισό κρεμμύδι ξερό
1-2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κουταλιές ξύδι καλό
3 κ.σ. νερό
120-150 ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Δύο φιλέτα αντζούγιας σε περίπτωση που θέλουμε... (εγώ δεν έβαλα)
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά μαζί με την πατάτα σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε το μαρούλι με τα χέρια και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά ανάμεικτα.
Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα και τα τοποθετούμε από πάνω.
Ανοίγουμε τον τόνο το στραγγίζουμε και τον σκορπάμε στη σαλάτα.
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι, το νερό, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά να λιώσουν στο μούλτι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε περίπου 5 λεπτά να δέσει, και περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα μας
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki, συνταγή Caruso.gr