Κουλουράκια Πορτοκαλιού

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Υλικά:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού (φρεσκοστυμμένος για πιο έντονη γεύση)
  • ½ κούπα ηλιέλαιο
  • ½ κούπα λιωμένο Βιτάμ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1  βανίλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 3-4 κούπες)
  • 1 αυγό, χτυπημένο, για το άλειμμα


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το λιωμένο βιτάμ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σταδιακά στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
  5. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Μπορείς να τους δώσεις το σχήμα που προτιμάς.
  6. Αλείφουμε τα κουλουράκια με το χτυπημένο αυγό για να πάρουν ένα λαμπερό χρώμα.
  7. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Δημιουργός συνταγής: Kyriaki Orfanidou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget