ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Υλικά:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού (φρεσκοστυμμένος για πιο έντονη γεύση)
- ½ κούπα ηλιέλαιο
- ½ κούπα λιωμένο Βιτάμ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 3-4 κούπες)
- 1 αυγό, χτυπημένο, για το άλειμμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το λιωμένο βιτάμ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σταδιακά στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Μπορείς να τους δώσεις το σχήμα που προτιμάς.
- Αλείφουμε τα κουλουράκια με το χτυπημένο αυγό για να πάρουν ένα λαμπερό χρώμα.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε μας στο Google News!