Γιαουρτίνη! Φανταστικό παραδοσιακό Πελοποννήσιο γλυκό με άρωμα λεμόνι!

ΓΙΑΟΥΡΤΙΝΗ! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙ!

ΓΙΑΟΥΡΤΙΝΗ! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙ!


Δροσερό, και σούπερ αρωματικό!
Προσωπικά μου αρέσει να το σερβίρω με μια αρωματική κρέμα τυριού!!
Φτιάξτε το.....παγώστε και απολαύστε!

  • Όλα τα υλικά μας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  • Η κούπα μου είναι δοσομετρική των 250 ml


Υλικά

  • 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από 3 λεμόνια ακέρωτα
  • 2 βανίλιες
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 καλή πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 2 1/2 νερό
  • 120 ml χυμό λεμονιού
  • 120 γρ βούτυρο αγελαδινό

Για το γλάσο
  • 400 γρ. κρέμα τυρί
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα λεμονιού για πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
  2. Ξεκινάω πρώτα με το σιρόπι το οποίο το θέλω ζεστό όχι καυτό για να σιροπιάσω το γλυκό.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και βράζω για 3 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.
  4. Προσθέτω το βούτυρο και βράζω ακόμα 3 λεπτά.
  5. Τραβάω από τη φωτιά και αφήνω στην άκρη.
  6. Ετοιμάζω το κέικ.
  7. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύω το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και προσθέτω και το σιμιγδάλι.
  8. Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια.
  9. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάω με μια καλή πρέζα αλάτι σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  10. Αδειάζω σε ένα άλλο μπολ τη μαρέγκα μου και την κρατώ στην άκρη.
  11. Προσθέτω στον κάδο τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπώ σε δυνατή ταχύτητα για 8 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μου και να αφρατέψει.
  12. Προσθέτω σταδιακά το γιαουρτάκι .
  13. Διαλύω τη σόδα στο χυμό λεμονιού πάνω από το μίξερ και προσθέτω μέσα στο μείγμα μου.
  14. Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω λίγο λίγο τα στερεά υλικά μου και το ξύσμα λεμονιού.
  15. (Κρατάω λίγο ξύσμα για να πασπαλίσω μετά το γλυκό.
  16. Μόλις αναμειχθούν καλά σταματώ το χτύπημα και με μια μαρίζ ενσωματώνω τη μαρέγκα μου προσέχοντας να μην χάσω τον όγκο.
  17. Βουτυρώνω ένα ταψάκι 35*25 εκ.
  18. Απλώνω το μείγμα μου στο ταψάκι και ψήνω για 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα.
  19. Βγάζω το γλυκό και με μια οδοντογλυφίδα τρυπάω όλη την επιφάνεια για να απορροφηθεί καλά το σιροπάκι.
  20. Σιροπιάζω αμέσως όπως είναι καυτό το γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
  21. Αφήνω να τραβήξει καλά και να πιει όλο το σιροπάκι και να κρυώσει το γλυκό.
  22. Για το γλάσο
  23. Αφρατεύω το τυρί με την άχνη και προσθέτω σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
  24. Χτυπάω μέχρι να έχω ένα ωραία δεμένο γλάσο.
  25. Απλώνω στην επιφάνεια του γλυκού και πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού που κράτησα.
  26. Βάζω στο ψυγείο ιδανικά όλη την νύχτα να παγώσει καλά και απολαμβάνουμε!

ΓΙΑΟΥΡΤΙΝΗ! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙ!ΓΙΑΟΥΡΤΙΝΗ! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙ!

Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget