Αλεξανδρινό - Γιορτινοί κουραμπιέδες που μοσχοβολούν βούτυρο και καρύδα!!
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 25 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος που θα τα πλάσετε)
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μαλακό (αν χρειαστεί βάζετε λίγο ακόμη, όχι σφιχτή ζύμη)
50 γρ. ινδική καρύδα
100 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο με φλούδα η ξεφλουδισμένο
1 βανιλέτα
Ψήσιμο στους 170 έως 180 βαθμούς εστία πάνω κάτω για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας
Υλικά επικάλυψης:
λίγο κονιάκ
άχνη ζάχαρη
...
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί