ΤΡΙΦΤΗ ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη 4 ΜΗΛΑ.
Τα βάζουμε στη φωτιά σε τηγάνι να φύγουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά ΒΟΥΤΥΡΟ, 2 κουταλιές ΖΑΧΑΡΗ, 1 ΒΑΝΙΛΙΑ, λίγη ΚΑΝΕΛΙΤΣΑ και λίγα ΚΑΡΥΔΑΚΙΑ χοντροκομμένα.
Για τη ζύμη :
Βάζουμε σε μια λεκάνη 1 ΦΑΡΙΝΑΠ, 5 κουταλιές ΖΑΧΑΡΗ και 1 ΒΑΝΙΛΙΑ.
Ρίχνουμε μέσα 1 παγωμένο ΒΟΥΤΥΡΟ 250 γρ. και το τρίβουμε με τη βοήθεια του αλευριού στον τρίφτη.
Προσθέτουμε 2 ΑΥΓΑ και λίγο ΚΟΝΙΑΚ.
Ζυμώνουμε μια σφιχτή ζύμη και βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Με τον τρίφτη τρίβουμε τα 2/3 της ζύμης στο ταψί Νο28, ρίχνουμε το μείγμα των μήλων και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει.
Από πάνω πασπαλίζουμε με ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ και ΚΑΝΕΛΑ.
ΠΗΓΗ: Ρουλα Λυρου