ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ CHEESECAKE ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
Υλικά
- 1,5 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ, ή και μισά - μισά με Μιράντα
- μία κούπα καρύδια
- 1 πακέτο (σχεδόν) μαργαρίνη (γύρω στα 200 γρ.)
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 2 συσκευασίες τυρί κρέμα (κανονικό μέγεθος)
- χυμός από 2 λεμόνια
- 4 φύλλα ζελατίνης
- μαρμελάδα κεράσι ή φράουλα ή φρούτα του δάσους, ή βύσσινο γλυκό (ό,τι προτιμάτε)
Εκτέλεση
- Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα και μετά τα καρύδια.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα τριμμένα υλικά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάει παντού το βούτυρο και να γίνει ένα μείγμα.
- Το στρώνουμε σε ένα ταψάκι με τσέρκι Νο 28, ή σε ανάλογο πυρέξ (εγώ αυτή τη φορά σε ατομικά ποτήρια).
- Το πατάμε πολύ καλά με το χέρι μας ντυμένο με ένα γάντι, ώστε να γίνει μια συμπαγής μάζα κάτω στη βάση, ίσια όσο μπορούμε.
- Βάζουμε στο ψυγείο για όσο διάστημα ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Όλα γίνονται στο μούλτι!
- Χτυπάμε στο μούλτι τα ζαχαρούχα με το τυρί και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
- Αδειάζουμε σε μπολ.
- Εν τω μεταξύ, έχουμε βάλει τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό σ ένα μπολ για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να μουλιάσουν.
- Τις βγάζουμε, στύβουμε με το χέρι μας να φύγουν τα πολλά νερά και τις βάζουμε σ ένα σκεύος μικρό και ρίχνουμε δύο τρεις κουταλιές βραστό νερό να διαλυθούν καλά!
- Ανακατεύουμε τη ζελατίνη πολύ καλά μέσα στην κρέμα και απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα, ομοιόμορφα!!
- Βάζουμε πάλι στο ψυγείο για περίπου τρεις ώρες.
- Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού και ξαναβάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά και να το απολαύσουμε!!
Σημειώσεις:
- Εγώ έβαλα γλυκό κουταλιού βύσσινο, κάνω κάθε χρόνο κι έχω πάντα!
- Αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη και είναι σφιχτή, τότε τη βάζουμε σε μπολ με δύο τρεις κουταλιές νερό και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε.
Δημιουργός συνταγής: Sunday Lous
