ΑΦΡΑΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
H συνταγή είναι η κλασική!
Υλικά
- 5 αυγά
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 250 γρ βούτυρο της αρεσκείας σας
- 2 βανιλέτες η ξύσμα από δυο μικρά πορτοκάλια
- 500 γρ. φαρίνα αλεύρι
- 1 γιαούρτι αγελάδος 200 γρμ ,
Εκτέλεση
- Πολύ καλό χτύπημα αυγά και ζάχαρη να γίνουν σαν παχύρευστη κρέμα.
- Μετά προσθέτετε το βούτυρο, τις βανιλέτες και το γιαουρτάκι συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Τέλος προσθέτετε το αλεύρι όχι δουλεύοντας το μίξερ αλλά ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Αν θέλετε μέσα στο αλεύρι βάζετε κομμάτια σοκολάτας ή ό,τι σας αρέσει.
- Το ρίχνετε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα.
- Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά με μία ώρα... δοκιμάζετε με οδοντογλυφίδα.
- Όταν κρυώσει γλασάρετε με σοκολάτα λιωμένη με λίγο σπορέλαιο.