ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Υλικά:
- 2 - 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμενο (περίπου)
- 200 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. Φυτίνη η spray
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
- 100 γρ. Φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα
- Επιπλέον κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170'C βαθμούς στον αέρα.
- Χτυπάμε τα βούτυρα στο μίξερ για 5' λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθετε.
- Σε λαμαρίνα στρώνουμε χαρτί ψησίματος.
- Παίρνουμε το μείγμα απλώνουμε στον πάγκο και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 1-2 εκατοστών.
- Με ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ βγάζουμε μισοφέγγαρα.
- Τοποθετούμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 12'-15' λεπτά.
- Όταν κρυώσουν τα περνάμε από τη λιωμένη κουβερτούρα αφού ρίξουμε λίγο βούτυρο να γυαλίσει η κουβερτούρα.
Δημιουργός συνταγής: Helena's Greek cooking
