ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Υλικά:
2 - 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμενο (περίπου)
200 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. Φυτίνη η spray
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
100 γρ. Φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα
Επιπλέον κουβερτούρα
2 - 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμενο (περίπου)
200 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. Φυτίνη η spray
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
100 γρ. Φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα
Επιπλέον κουβερτούρα
Πως θα τα κάνουμε :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170'C βαθμούς στον αέρα.
Χτυπάμε τα βούτυρα στο μίξερ για 5' λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να έχουμε ενα μείγμα που να πλάθετε.
Σε λαμαρίνα στρώνουμε χαρτί ψησίματος.
Παίρνουμε το μείγμα απλώνουμε στον πάγκο και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 1-2 εκατοστών.
Με ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ βγάζουμε μισοφέγγαρα. Τοποθετούμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 12'-15' λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα περνάμε από τη λιωμένη κουβερτούρα αφού ρίξουμε λίγο βούτυρο να γυαλίσει η κουβερτούρα.
Credits:
Helena's Greek cooking
Μπισκότα βουτύρου με φουντούκια