Μπισκότα βουτύρου με φουντούκια



ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ


Υλικά:

  • 2 - 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμενο (περίπου)
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. Φυτίνη η spray
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. Φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα
  • Επιπλέον κουβερτούρα
 
 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170'C βαθμούς στον αέρα.
  2. Χτυπάμε τα βούτυρα στο μίξερ για 5' λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα. 
  3. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. 
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθετε.
  5. Σε λαμαρίνα στρώνουμε χαρτί ψησίματος.
  6. Παίρνουμε το μείγμα απλώνουμε στον πάγκο και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 1-2 εκατοστών.
  7. Με ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ βγάζουμε μισοφέγγαρα. 
  8. Τοποθετούμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 12'-15' λεπτά.
  9. Όταν κρυώσουν τα περνάμε από τη λιωμένη κουβερτούρα αφού ρίξουμε λίγο βούτυρο να γυαλίσει η κουβερτούρα.



Δημιουργός συνταγής: Helena's Greek cooking

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!