ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι, με 400 γραμ. ΖΑΧΑΡΗ και 300 γραμ. ΝΕΡΟ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε στη μέση 1 πακέτο ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ και αυτά τα διπλώνουμε στη μέση.
- Τα λαδώνουμε με ΒΙΤΑΜ ΛΙΩΜΕΝΟ.
- Τρίβουμε 4 ΜΗΛΑ και τα ανακατεύουμε με 200 γραμ. χοντροκομμένα ΚΑΡΥΔΙΑ, 200 γραμ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ, 100 γραμ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ και ΚΑΝΕΛΑ τριμμένη.
- Βάζουμε τη γέμιση στο φύλλο κρούστας και τυλίγουμε μπαστουνάκια.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και μόλις βγουν από το φούρνο, τα σιροπιάζουμε.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννούλη
