ΚΕΚΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά:
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα γάλα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
2 κ.σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
3 κ.σ. γάλα χλιαρό
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.
Μόλις αναμειχθούν προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκάλι.
Αναμιγνύουμε και προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ.
Χτυπάμε καλά.
Βάζουμε χαρτάκια σε θήκες για καπκέικς.
Βάζουμε χαρτάκια σε θήκες για καπκέικς.
Βάζουμε από το μείγμα από 1 γεμάτη κουταλιά σε κάθε χαρτάκι.
Διαλύουμε το κακάο στο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα που περισσεύει.
Το χτυπάμε ξανά να αναμιχθεί και το προσθέτουμε πάνω από το λευκό μίγμα στα χαρτάκια καπκέικς.
Με ένα καλαμάκι για σουβλάκια ή ένα μαχαίρι δημιουργούμε σχέδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο και τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο και τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν τελείως πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.
Στα συγκεκριμένα δεν έχω βάλει ξύσμα πορτοκάλι.
Στα συγκεκριμένα δεν έχω βάλει ξύσμα πορτοκάλι.
Μου βγήκαν 20 τεμάχια.
Δημιουργός συνταγής: Elena Psillia