ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Υλικά
- 320 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδας ή 100 γρ. φρέσκο βούτυρο και 220 γρ. μαργαρίνη
- 330 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα
- 140 γρ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κρόκο αυγού
- 370 - 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα 140 γρ. ζάχαρη άχνη με το βούτυρο να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω, για 15 με 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Credits:
Αθηνά σεφεριδου
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Κουραμπιέδες με ολόκληρα αμύγδαλα