Σαραγλί



ΣΑΡΑΓΛΙ


Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας,
250 γρ. κανταΐφι,
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο,
200 γρ καρύδια,
1 κ.γ. κανέλα,
1 κ.γ. γαρύφαλλο,
1 κ.σ. φρυγανιά
1 κ.σ. ζάχαρη

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
μισό λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε το κανταΐφι καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια - φρυγανιά - ζάχαρη - κανέλα - γαρύφαλλο.
Βάζουμε τα φύλλα πάνω στον πάγκο.
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο, το βουτυρώνουμε.
Βάζουμε πάνω του δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε.
Τοποθετούμε στην άκρη των φύλλων κανταΐφι, ρίχνουμε το μίγμα καρυδιών, παίρνουμε τον πλάστη και το τυλίγουμε σε ρολό.
Το σουρώνουμε και έχουμε βουτυρώσει καλά το ταψί και το βάζουμε μέσα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα.
Τα βουτυρώνουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα ραντίζουμε με νερό και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς, στην τελευταία σχάρα μέχρι να κοκκινίζουν καλά.
Μόλις τα βγάζουμε από το φούρνο όπως είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Η επιτυχία οφείλεται: Στο καλό βουτύρωμα, στο καλό ψήσιμο και φυσικά στο καλό σιρόπιασμα να ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος τσουρουφλίσματος!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou