ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. καρύδια αλεσμένα
1 φακελάκι κανέλα
2 - 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Για την κρέμα
6 τεμ. κρόκους
220 γραμ. ζάχαρη
1 κουτ. βανίλια (εκχύλισμα)
1 λίτρο γάλα
100 γραμμ. κορν φλάουρ
100 γραμμ. λάδι
1 λεμόνι (την φλούδα του τριμμένη)
Για σιρόπι
500 ml νερό
300 - 350 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέστε 50 ml φρέσκο γάλα, κορν φλάουρ, ανακατέψτε.
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα μίξερ σε χαμηλή φωτιά.
Αφού προστεθεί όλο το γάλα, επιστρέφουμε το μείγμα στην εστία και βράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με συρμάτινο αναδευτήρα μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο σε κύβους.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Η τελική κρέμα καλύπτεται με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια για να μην σχηματιστεί κρούστα.
Βάλτε να κρυώσει εντελώς.
Πριν τη χρήση, χτυπήστε ξανά με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν ξανά.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ
Ανακατεύω τα αλεσμένα καρύδια με την κανέλα και τη φρυγανιά.
Αλείφω τη μια κρούστα με το λιωμένο βούτυρο, βάζω μια δεύτερη, την αλείφω με λάδι και βάζω μια τρίτη.
Απλώνω βούτυρο, ρίχνω λίγη κρέμα, το αλείφω και πασπαλίζω από πάνω τα καρύδια με κανέλα και φρυγανιά.
Το τυλίγω.
Έτσι προχωράω με όλες τα φύλλα.
Αραδιάζουμε τα ρολά σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί που έχουμε ήδη βουτυρώσει.
Κόβω τα ρολά σε μικρά κομμάτια και τα αλείφω με λίγο βούτυρο λιωμενο.
Τοποθετώ το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνω μέχρι να ροδίσει.
Τέλος φτιάχνω το σιρόπι.
Ρίχνω ζεστό μπακλαβά με ζεστό σιρόπι.
Το αφήνετε να απορροφήσει το σιρόπι.
Μετά το είναι έτοιμο.
Credits:
tasosgiatsis
kouzinomageiremataΜπακλαβάς με καρύδια και κρέμα ζαχαροπλαστικής