Τάρτα σφολιάτας με κοτόπουλο, μανιτάρια και πιπεριές



ΤΑΡΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά:
400 γρ. φύλλο σφολιάτας ( 1 φύλλο)
1 στήθος κοτόπουλο
200γρ. μανιτάρια λευκά agaricus
1 πιπεριά πράσινη κέρατο αρωματική
1 πιπεριά κόκκινη Φλώρινας
1 κρεμμύδι
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 φύλλο Λαδόκολλας

Για την μπεσαμέλ:
100 γρ. γάλα
400 γρ. ζωμό από αυτόν που έβρασε το κοτόπουλο
4 κουτ. σ. αλεύρι ( γ.ο.χ.)
1 κύβο μανιτάρι
2 κουτ. σ. βούτυρο φρέσκο γάλακτος ( έβαλα Κερκύρας )
Πιπέρι

Για την επικάλυψη:
2 αυγά,
100 γρ. γάλα,
Μαϊντανό κομμένο

Εκτέλεση:
Βράζουμε το κοτόπουλο, και στο ζωμό του αφού μετρήσουμε 400 γρ. αναμειγνύουμε τον κύβο μανιταριού.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο c στις αντιστάσεις.
Στο ξύλο κοπής, καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα τα μανιτάρια, τα κόβουμε καρέ.
Συνεχίζουμε, κόβοντας το κρεμμύδι τρίλιζα, το κοτόπουλο, με την βοήθεια δυο πιρουνιών το ξεψαχνίζουμε όπως κάνουμε στο pulled pork.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια, στο 3λεπτο προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, μόλις μαραθεί, βάζουμε το κοτόπουλο, και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ σε κατσαρόλι, βάζοντας πρώτα τον ζωμό κοτόπουλου, διαλύουμε το αλεύρι μέσα στο γάλα, το προσθέτουμε στον ζωμό, ανακατεύουμε με σύρμα, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πήξη το μείγμα, προσθέτουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε το μείγμα κοτόπουλου, μανιταριών, με την μπεσαμέλ.
Το αφήνουμε να κρυώσει, παίρνουμε ένα ταψί 30 εκ. το στρώνουμε με λαδόκολλα, απλώνουμε επάνω το φύλλο σφολιάτας, κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας ότι περισσεύει, στρώνουμε την γέμιση μέσα ομοιόμορφα, τρίβουμε πιπέρι στην επιφάνεια, συνεχίζουμε κόβοντας σε λωρίδες τις πιπεριές, τις βάζουμε ακτινωτά επάνω στην γέμιση , και τελειώνουμε χτυπώντας τα υπόλοιπα 100 γρ. γάλα, με τα δυο αυγά, και περιχύνουμε την επιφάνεια της τάρτας, με την βοήθεια κουταλιού. Διπλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας προς τα μέσα, χωρίς να τα πιέσουμε, απλά τα διπλώνουμε, και με ένα πινέλο, τα «χαϊδεύουμε» με ότι απέμεινε στο μπολ των αυγών, τέλος ψήνουμε την τάρτα μας για 40 - 45’.
Μόλις ξεφουρνίσουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σημείωση:
Αλάτι δεν βάζω γιατί ο κύβος είναι αλμυρός.


Credits:
Matula Giasirani
Τάρτα σφολιάτας με κοτόπουλο, μανιτάρια και πιπεριές