ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ελαφρύ νοστιμότατο φαγάκι που αν το γευτείτε θα το ξαναφτιάξετε!!!
Θα χρειαστούμε 1 κιλό κιμά
και θα προσθέσουμε:
1 κουταλιά φρυγανιά
3 - 4 κουταλιές ρύζι γλασέ
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό
άνηθο
μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές λάδι.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουνε.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε νερό 5 ποτήρια, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και 1 καρότο κομμένο σε φέτες.
Αφήνουμε να βρασει και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια + μια κουταλιά ρύζι.
Όταν βράσουν (δυνατά στην αρχή, μετά αφηνουμε να σιγοβράσει) χτυπάμε αυγολέμονο με τον εξής τρόπο:
Βαζουμε στο σέικερ 1 αυγό + το χυμό 1μιση λεμονιού και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε λίγο καυτό ζουμακι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κουνώντας την.
Κλείνουμε με το καπάκι για 5 λεπτά και σερβίρουμε.