ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
1 κιλό κολοκύθα τριμμένη,
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη,
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1/2 ποτήρι ινδοκάρυδο,
μια πρέζα αλάτι,
1/2 ποτήρι σουσάμι καβουρντισμένο,
κανέλα και γαρύφαλλο κατά προσέγγιση
1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ 8 ΦΥΛΛΑ :
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
530 - 560 ml νερό χλιαρό,
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο,
2 κουταλιές σούπας ξύδι,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το κολοκύθι να τραβήξει τα υγρά του και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει καλά.
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα περνάμε με Βιτάμ λιωμένο πριν τα κάνουμε στριφτάρια.
Αφού τα τελειώσουμε όλα τα αλείφουμε με σπορέλαιο και χαράζουμε την πίτα.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 3/4 περίπου.
Μόλις την βγάλω από το φούρνο, ρίχνω από πάνω ότι σιρόπι έχω από γλυκά του κουταλιού.
Credits:
Πόπη Γκασαβέλη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Μόλις την βγάλω από το φούρνο, ρίχνω από πάνω ότι σιρόπι έχω από γλυκά του κουταλιού.
Credits:
Πόπη Γκασαβέλη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Υπέροχη κολοκυθόπιτα με τραγανό φύλλο αέρος