ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ
ΥΛΙΚΑ
225 γρ. πτι μπερ
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ εσπρέσο ή 1 κ.γ. νεσκαφέ διαλυμένο σε 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ βραστό νερό
180 γρ. λευκή κουβερτούρα
90 γραμ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
ΥΛΙΚΑ
225 γρ. πτι μπερ
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ εσπρέσο ή 1 κ.γ. νεσκαφέ διαλυμένο σε 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ βραστό νερό
180 γρ. λευκή κουβερτούρα
90 γραμ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα των μπισκότων μαζί με τον καφέ και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το τοποθετούμε σε τσέρκι ή φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκατοστών.
Στρώνουμε το μείγμα ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη λευκή κουβερτούρα που έχουμε σπάσει σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά.
Αφαιρούμε το τσέρκι και τη ρίχνουμε πάνω στη βάση του μπισκότου.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Έπειτα πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.