ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ
Υλικά για 4 άτομα
Για το χταπόδι
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
2 δαφνόφυλλα
2 - 3 κόκκους πιπέρι
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
15 - 20 κρεμμυδάκια
1/2 φλιτζ. τσαγιού μαυροδάφνη
1 φλ. τσαγιού χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 κ.σ. μέλι
Για το άγριο ρύζι
1 φλ. άγριο ρύζι
1 φλ. αναποφλοίωτο ρύζι
αλάτι
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι, το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε κατσαρόλα μαζί με τους κόκκους του πιπεριού και τη δάφνη.
Το βράζουμε για 20’ σε χαμηλή φωτιά χωρίς καθόλου υγρά (το χταπόδι θα βγάλει υγρασία).
Το σουρώνουμε, κρατάμε το ζουμί και το κόβουμε σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το χταπόδι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σβήνουμε με το κρασί.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το χταπόδι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε στο φαγητό το χυμό ντομάτας, το νερό και το πελτέ.
Προσθέτουμε το μέλι διαλυμένο στο ζωμό του χταποδιού.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για να μελώσουν τα κρεμμυδάκια και το χταπόδι και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Σερβίρουμε με το ρύζι ή σκέτο σα μεζέ.
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 20΄ - 30΄μέχρι να μαλακώσει.
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 20΄ - 30΄μέχρι να μαλακώσει.
Το σουρώνουμε και το ανακατεύουμε με μία κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη.
Tips:
• Προσθέτουμε αλάτι στο φαγητό, αφού πρώτα το δοκιμάσουμε. Το χταπόδι τις περισσότερες φορές είναι αρκετά αλμυρό.
• Αντί για ρύζι μπορούμε να σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.
Tips:
• Προσθέτουμε αλάτι στο φαγητό, αφού πρώτα το δοκιμάσουμε. Το χταπόδι τις περισσότερες φορές είναι αρκετά αλμυρό.
• Αντί για ρύζι μπορούμε να σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.
Δημιουργός συνταγής: Giasemi cooks
